De Kade

De Kade is een kleinschalig atelier aan de Zaan in het voormalig Verkadegebouw. Op maandag en woensdag is er tekenen en schilderen en op dinsdag en donderdag keramiek.

Tekenen & schilderen

Bij het tekenen & schilderen kun je kiezen uit verschillende materialen. Bijvoorbeeld acrylverf, aquarel, inkt, potlood, stift en diverse soorten krijt. Naast schilderijen en tekeningen worden bijvoorbeeld ook kaarten en boekjes gemaakt.

Keramiek

Producten van keramiek worden gemaakt van klei. Na het drogen worden ze gebakken in een speciale oven zodat ze hard en minder breekbaar worden. Er is veel keuze in de technieken die gebruikt worden om iets te maken van klei. Bijvoorbeeld met de hand opbouwen uit plakken of rollen, werken met een mal of boetseren. Vanwege de verschillende technieken en de manieren om decoraties en glazuren aan te brengen is het werken aan keramische producten heel afwisselend. Er wordt van alles gemaakt zoals vazen, schalen, sieraden, serviesgoed, en beeldend werk.

Werkwijze

Wij bieden op De Kade veel ruimte voor het ontdekken van je eigen mogelijkheden en we helpen bij het aanleren van technieken. Zo ontwikkel je je eigen stijl en leer je zo zelfstandig mogelijk werken. Er is ruimte om mee te denken over de producten en idee├źn op te doen. Daarvoor maken we bijvoorbeeld gebruik van tijdschriften en internet. Iedereen doet wat bij hem of haar past. We helpen elkaar en inspireren elkaar.

De producten worden verkocht in onze eigen winkel of bij een winkel in de omgeving.

  • Bulletin

  • Stichting Enzo verspreidt een aantal keer per jaar een digitaal bulletin met actuele informatie over de organisatie, verkoopactiviteiten en nieuwe producten. Graag ons Bulletin...

    Lees verder

Vrienden van Stichting Enzo

Word vriend en steun de dagbesteding. lees verder

volgeltje